Nicușor Dan renunță la festivaluri și decorațiuni, însă dă bani pentru EURO

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că anul acesta va renunța la festivalurile neimportante și că nu va da bani pentru decorațiuni. Astfel, sunt prevăzute în buget doar sume pentru evenimentele cu tradiție, de ”notorietate”.

„E un buget prin care stopăm risipa. Reducem substanțial banii pe festivaluri, târguri, decorațiuni și alte asemenea.

Bugetul pentru aceste evenimente în 2019 a fost de peste 200 de milioane de lei. Pentru bugetul pentru 2021 este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notoriate ajunse unele la peste 10 ediții și pe care e bine să le păstrăm dacă situația sanitară permite.

(…) Nu alocăm bani pentru noi statui. A fost o tradiție în ultimii 10 ani să se aloce 10-20 de milioane pentru noi statui. Nu alocăm bani pentru campanii publicitare”, a spus edilul.

Câţi bani dă Primăria Capitalei pentru organizarea EURO 2020

Nicușor Dan a punctat cheltuielile care sunt prevăzute în buget pentru EURO 2020, care ar fi trebuit să fie organizat anul trecut, motiv pentru care a rămas cu același nume.

„Întreținerea Arenei Naționale ne costă 20 de milioane de lei pe an. Asta înseamnă gazon, mentenanța diferitelor sisteme care funcționează acolo. Există niște investiții care ne-au fost impuse la care ne-am asumat să le facem când am semnat acordul cu UEFA; turnicheți, sisteme informatice care sunt 5 milioane de lei. Asta e partea de stadion.

Pe partea de evenimente, aici depinde de situația sanitară din momentul campionatului. Era prevăzut un fan zone de la Piața Constituției până la Piața Unirii, unde să existe TV-uri la care să se uite oamenii. Am alocat sumele, dar evident că nu știm dacă se vor întâmpla sau nu”, a spus edilul.

Primarul a precizat că municipalitatea e obligată şi să organizeze tururi prin București atunci când va ajunge trofeul în Capitală.

„O să vină trofeul și există obligația de a promova acest trofeu, în sensul de a exista niște tururi prin diverse zone ale Bucureștiului. Inițial, era vorba ca aceste tururi să fie însoțite de evenimente. Rămâne de văzut care va fi situația sanitară.

Așa cum este bugetul acum, pentru acele evenimente legate de fan zone – 8 milioane de lei și pentru tururile trofeului nu mai știu dacă 500.000 de lei sau un milion de lei, cam așa”, a punctat Nicușor Dan.

Precizăm că Arena Națională va găzdui în perioada 14-29 iunie patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020:

-14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00
-18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00
-22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00
-29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati