Nicușor Dan: Rezultatele acțiunilor privind respectarea obligativității sterilizării câinilor de rasă comună cu deținător încep să dea roade

Primarul general Nicușor Dan spune că rezultatele acțiunilor comune de informare și control derulate de ASPA și Poliția Locală cu privire la respectarea obligativității sterilizării câinilor de rasă comună cu deținător încep să dea roade. 

„Este pentru prima dată când a fost pusă în aplicare legislația existentă din 2014 în mod coordonat și bine structurat, alocându-se resurse considerabile pentru verificarea respectării prevederilor legale. Cifrele vorbesc de la sine. 

Din luna august, echipe mixte ale ASPA și PLMB, însoțite de jandarmi, au mers în cartierele de case, din poartă în poartă, și au controlat carnetele de sănătate ale câinilor, pentru a vedea dacă patrupedele sunt microcipate, înregistrate în RECS și sterilizate, așa cum prevede legea.

Au fost vizitate 3.100 de imobile, cu peste 4.000 de câini și s-a constatat că doar 30% dintre aceștia sunt sterilizați și microcipați, astfel că au fost date 2.100 de Notificări de intrare în legalitate, în termen de 30 de zile.

Peste 50% dintre proprietarii notificați și-au sterilizat câinii.

Totodată, polițiștii locali au aplicat 221 de amenzi, cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Acțiunile vor continua și în 2024″, a spus edilul, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati