Nicușor Dan, ședință de lucru cu reprezentanții Elcen și Termoenergetica pentru soluționarea problemelor sistemului de termoficare

Primarul General, Nicușor Dan, a avut luni o ședință de lucru cu reprezentanții companiilor Elcen și Termoenergetica pentru soluționarea problemelor sistemului de termoficare. 

Problemele companiei Termoenergetica țin în principal de rețeaua de conducte foarte veche, la care nu s-a mai lucrat și în care nu s-a mai investit de 30 de ani.

Primarul general a primit asigurări că angajații companiei intervin pentru remedierea cât mai rapidă a avariilor care apar în mod constant. 

Și Elcen are o infrastructură uzată care are nevoie de investiții masive ca să poată furniza energie în parametrii optimi.

În urma discuțiilor cu reprezentații celor două companii, situația la zi este următoarea: 

Problemele din sectoarele 5 și 4 s-au ameliorat în acest week-end prin suplimentarea instalațiilor de la CET Progresu. Acum se lucrează și la avaria apărută în cursul dimineții, care afectează locuitorii din cartierul Tineretului. 

Agentul termic pentru sectorul 6 va fi furnizat în parametri mai buni începând de vineri, 2 decembrie, după finalizarea unor reparații la CET Vest. 

Situația din Colentina și Pantelimon va fi îmbunătățită prin intervențiile în desfășurare la CET Sud, programate să se finalizeze înainte de Crăciun. De asemenea, punerea în funcțiune a centralei provizorii de la Titan – a cărei montare este în grafic – va ajuta la furnizarea agentului termic în această zonă. 

“Vă asigur de buna credință a tuturor oamenilor implicați care lucrează permanent ca să trecem iarna cât mai bine”, a declarat primarul general, Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati