Nicușor Dan: Sper ca acțiunea prefectului pentru anularea retrocedării Parcului IOR să fie una serioasă şi nu un gest de imagine

Prefectul Bucureștiului a atacat în instanță Primăria Capitalei și cere anularea retrocedării parcului IOR. Drept replică, primarul Nicuşor Dan spune că este vorba despre „o sfidare a bunului simţ”, deoarece Robert Negoiţă şi Sorin Oprescu au îngreunat foarte mult posibilitatea de anulare a dispoziţiei de retrocedare.

Primarul Nicuşor Dan a declarat că faptul că prefectul Bucureştiului Rareş Hopincă a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă, că a depus o acţiune în instanţă împotriva PMB prin care solicită anularea dispoziţiilor de primar din anul 2005 prin care s-au retrocedat aproximativ 12 hectare de teren din Parcul IOR, este „o sfidare a bunului simţ”, deoarece Negoiţă şi Sorin Oprescu au îngreunat foarte mult posibilitatea de anulare a dispoziţiei de retrocedare. Edilul general a adăugat că nu înţelege de ce Hopincă nu i-a cerut ajutorul.

  • „Sper ca acţiunea de azi a Prefectului pentru anularea dispoziţiei de retrocedare a celor 12 hectare din Parcul IOR să fie una serioasă şi nu un gest de imagine. Nu înţeleg de ce nu m-a contactat pentru a-l ajuta, deşi am anunţat public că am finalizat o amplă analiză juridică a speţei.
  • Faptul că a anunţat acţiunea împreună cu Robert Negoiţă e o sfidare a bunului simţ. Negoiţă şi Oprescu au îngreunat foarte mult posibilitatea de anulare a dispoziţiei de retrocedare”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.
Edilul general a adăugat că „în litigiul în care cele două primării au fost parte, Înalta Curte a reţinut definitiv că terenul nu e parc pentru că niciuna din primării nu a venit cu acte care să dovedească faptul că e parc”.
  • „Tocmai din cauza lor acum anularea dispoziţiei de retrocedare necesită o analiză juridică subtilă”, a completat Dan.
Reamintim că Prefectul Municipiului Bucureşti Rareş Hopincă a anunţat, marţi, că a depus o acţiune în instanţă împotriva Primăriei Municipiului Bucureşti, prin care solicită anularea dispoziţiilor de primar din anul 2005 prin care s-au retrocedat aproximativ 12 hectare de teren din Parcul IOR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati