Nicușor Dan: Sper ca Ministerul Culturii să claseze imobilul de pe str. Dionisie Lupu nr. 39 ca monument istoric

Primarul general Nicușor Dan anunță că este încă în picioare clădirea din Dionisie Lupu 39, clădire care este cu mare probabilitate proiectată de celebrul arhitect Galeron, cel care a proiectat Ateneul și Banca Națională.

„În 2015 Ordinul Arhitecților a solicitat clasarea ca monument istoric. În 2016 Ministerul Culturii prin structura sa deconcentrată a declanșat procedura de înscriere în Lista Monumentelor Istorice, pe care nu a finalizat-o nici până azi. În 2020 aceeași structură deconcentrată a Ministerului Culturii a avizat însă demolarea totală a imobilului, iar primarul PSD Firea a emis autorizația de demolare.

Sesizat de mai mulți oameni, am intervenit în ianuarie 2021 când buldozerul era pe șantier și am revocat autorizația de demolare. Proprietarul a contestat la Tribunal actul meu de revocare și a câștigat în prima instanță. Azi Curtea de Apel București a anulat hotărârea Tribunalului și a dispus rejudecarea de la zero a procesului.

Am câștigat timp în care sper ca Ministerul Culturii să ducă procedurile la bun sfârșit și să claseze imobilul ca monument istoric, așa cum e normal”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati