Nicuşor Dan speră ca în acest an pierderile din reţeaua de termoficare să fie reduse de la 38%, la 36%

Primarul Nicușor Dan spune că în iarna 2022-2023 vor exista mai puţine avarii la reţeaua de termoficare şi estimează că pierderile din sistem ar putea fi reduse la 35-36%, după ce în 2020 şi 2021 au fost stabilizate la 38%.

„O să fie mai puţine avarii decât în anul trecut. O să fie o pierdere mai mică. (…) În cifre, pierderile din reţea au fost în 2020 de 38%, în 2021 au fost tot 38%, iar în 2022 sperăm să le reducem la 35-36%”, a arătat el într-o declaraţie acordată presei, scrie economica.net.

Nicuşor Dan a menţionat că în prima jumătate a anului 2022, Primăria Capitalei a alocat pentru sistemul de termoficare o sumă egală cu valoarea anuală medie din anii anteriori. El a menţionat că starea actuală a sistemului de termoficare a fost determinată de lipsa de finanţare cu care s-a confruntat de-a lungul timpului, nominalizându-i în acest sens pe foştii edili generali Sorin Oprescu şi Gabriela Firea.

„Din 2008 până în 2020 nu ştiu dacă s-au schimbat 60 de kilometri de conductă din o mie. (…) Există un singur parametru care măsoară cât de gravă este situaţia: cantitatea de pierdere din reţea. Dacă ne uităm la graficul pierderilor din reţea, o să avem că pierderile sunt mai multe, mai multe… Noi ce am reuşit să facem a fost să stabilizăm aceasta şi sperăm să descreştem curba prin investiţiile pe care le facem. Dificultatea a fost că nu am găsit achiziţiile deja făcute. Anul trecut am putut să facem doar 20 de kilometri, cât se făcuseră şi în 2020. Pentru anul acesta, teoretic, stăteam foarte bine, pentru că aveam patru contracte de lucrări de câte aproximativ 10 kilometri fiecare. (…) Ghinionul a fost, cum e la Pantelimon, că puteam să începem în martie şi nu am început nici acum, pentru că nu avem conductă”, a spus el.

„E mai bine să oprim acum şi câteva zeci de blocuri să nu aibă apă caldă”

Primarul general a explicat şi de ce în perioada verii a fost întreruptă furnizarea apei calde în anumite zone, adăugând că pe tronsoane de 50-100 de metri se realizează lucrări majore de intervenţie.

„E mai bine să oprim acum şi câteva zeci de blocuri să nu aibă apă caldă, decât să avem o avarie peste iarnă şi să fie afectată întreaga reţea”, a mai spus Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati