Nicuşor Dan spune că există posibilitatea ca el să fie candidatul dreptei pentru Primăria Capitalei: ”Sunt în discuţii, evident, cu toate partidele de dreapta”

1
79

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat, luni, că el consideră că ar putea fi candidatul dreptei la Primăria Capitalei şi a menţionat că poartă discuţii în acest sens cu USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER.

„Eu cred că există această posibilitate, dacă ne întoarcem patru ani în urmă, părea imposibilă şi totuşi a existat înţelepciunea partidelor de dreapta să aibă candidaţii unici la cele şapte primării din Bucureşti. (…) Sunt în discuţii, evident, cu toate partidele de dreapta (…) toate partidele de dreapta înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei, REPER, în opinia mea”, a spus Nicuşor Dan, luni, la Digi 24.

El consideră că, având în vedere că sunt mai multe rânduri de alegeri în 2024, calculele sunt mai „complicate” decât în urmă cu patru ani.

”Dacă dreapta are doi candidaţi, câştigă candidatul PSD-ului”

„Partidele sunt într-o perioadă în care fac sondaje, cântăresc diferite strategii, probabil că mai durează până când o să avem un anunţ definitiv care vor fi candidaţii la primăriile din Bucureşti (…) Sondajele pe care le-am văzut (…) spun (…) că dacă dreapta are doi candidaţi, câştigă candidatul PSD-ului, dacă dreapta are un candidat, câştigă candidatul dreptei”, a punctat Nicuşor Dan.

Totodată, el a afirmat că nu este o idee bună comasarea alegerilor locale cu primul tur al celor prezidenţiale, pentru că mesajele sunt diferite:

„Locuitorii dintr-o comună, un oraş, municipiu au probleme pe care trebuie să le adreseze primarului şi candidaţilor la primărie. Primul tur al alegerilor prezidenţiale se referă la subiecte naţionale, la chestiuni care ţin inclusiv de sfera relaţiilor externe ale României, deci, sunt subiecte diferite.”, a adăugat Nicuşor Dan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.