Nicușor Dan spune că în București nu se poate face testarea întregii populații din cauza costurilor ridicate

0
154
Nicusor Dan
Facebook / Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, precizează că în București nu se poate face testarea întregii populații din cauza costurilor ridicate. Potrivit unor calcule, campania ar costa 100 de milioane de euro, bani pe care Primăria nu îi are.

O posibilă variantă ar fi utilizarea de teste rapide care costă de zece ori mai puțin decât testarea Real Time PCR, a spus Nicușor Dan, potrivit B1.ro.

Un test PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureștiului, să testezi două milioane de oameni PCR, te costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem. Noile teste rapide, și sunt două dintre ele agreate de Organizația Mondială a Sănătății, sunt de 10 ori mai ieftine și este bine să facem o testare masivă.

Este bine să avem testarea în masă cu aceste teste ieftine pe categorii de persoane, pe personal medical, personal social, pe șoferii de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc. Guvernul a comandat trei milioane de astfel teste și nu au venit ca să poată începe o testare în masă”, a declarat Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.