Nicușor Dan spune că Primăria încasează până la 2 milioane lei din parcări pe lună şi 20 -25 de milioane lei din biletele şi abonamentele STB

1
241
Foto: Stelian Bujduveanu

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi la Prima News că în prezent Primăria încasează 1,5 – 2 milioane de lei din parcări, pe lună şi şi 20 -25 de milioane lei din biletele şi abonamentele STB, dar plătesc subvenţie la STB 120 de milioane de lei, scrie News.ro, citată de economedia.ro.

Primarul spune că vrea să ajungă la 35.000 de locuri de parcare plătite, în zona centrală, până la finalul anului.

„Noi încasăm un milion şi jumătate, două milioane de lei din parcări, pe lună şi încasăm cam 20 sau 25 de milioane lei din bilete şi abonamente STB dar plătim subvenţie la STB cam de 120 de milioane de lei pe lună”, a spus primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a arătat că intenţia Primăriei este încurajarea ca oamenii să folosească mijloacele de transport în comun.

„Mă bucur că bucureştenii au înţeles”, a spus primarul, despre taxarea locurilor de parcare din centrul Capitalei.

„Trebuie să facem asta în toată zona centrală, suntem undeva la 20.000 şi mai trebuie să facem 80.000 – 90.000 de locuri plătite”, a arătat Nicuşor Dan,

„Planul nostru este să nu mai existe locuri de parcare gratuite”, a adăugat el, arătând că „unde sunt blocuri, rezidenţii vor putea să îşi ia un abonament”.

Primarul a mai spus că în momentul de faţă sunt proiectate în jur de 35.000 de locuri de parcare. „Eu zic că la sfârşitul anului vom ajunge să le facem pe acestea 35.000, până la finalul anului să dăm în folosinţă încă 15.000 în plus”, a arătat el.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.