Nicuşor Dan spune că va verifica sute de autorizații date de Direcția de Urbanism a Primăriei Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că va verifica sute de autorizaţii emise de Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei, în contextul în care poliţiştii Capitalei au efectuat, miercuri, percheziţii într-un dosar de executare fără autorizaţie de construire a unor imobile de locuinţe.

„Nu pot să spun decât că mă bucur că lucrul acesta se întâmplă. Încă din anul 2006, eu sunt printre cei care spun în spaţiul public că există o mafie imobiliară în oraşele din România şi în Bucureşti şi că, din păcate, nu există nicio persoană condamnată. Dar, pentru moment, eu nu pot să acuz aceste persoane. Ele sunt sub anchetă. Nu pot să spun că sunt vinovate sau nu. Vă promit: eu, ca primar, o să verific sute de autorizaţii şi PUZ-uri şi PUD-uri date de Direcţia de Urbanism din Primărie. Ca fenomen, pot să vă spun că se încalcă flagrant legea, la nivel statistic”, a arătat edilul general, într-o declaraţie acordată presei, scrie Agerpres.

Opt persoane au fost reţinute, miercuri, în urma percheziţiilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind infracţiuni de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals şi fals intelectual.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati