Nicușor Dan: STB a declanşat o anchetă internă privind şoferii care nu ar da drumul la aer condiţionat

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, luni, că a discutat cu directorul Societăţii de Transport Bucureşti (STB) şi s-a declanşat o anchetă internă privind şoferii care nu ar da drumul la aer condiţionat.

 

„Este posibil ca, din anumite motive, aerul condiţionat să fie în stare de funcţionare şi el să nu fie pornit. (…) În niciun caz nu este voinţa mea, a politicului sau a directorului STB să facă această economie”, a spus Nicuşor Dan, într-o declaraţie de presă acordată în contextul vizitei efectuate la Pasajul Doamna Ghica.

El a amintit, totodată, că mai multe vehicule ale STB nu au instalaţie de aer condiţionat.

„Asta se va rezolva pe autobuze, troleibuze, în momentul în care vor veni cele 100 de troleibuze Solaris şi cele 100 de autobuze electrice, deci, aici, o să fim bine pe partea de autobuze, troleibuze. Pe partea de tramvaie, este dificil, pentru că a fost un experiment, s-a montat pe 60 de tramvaie instalaţie de aer condiţionat şi unul sau două dintre ele au luat foc, deci nu a fost soluţia cea mai potrivită, este şi foarte costisitoare. Cred că soluţia este să accelerăm achiziţia tramvaielor noi. (…) Am avut discuţii cu mai mulţi finanţatori, sunt şi bani europeni, o să iasă ghidurile în toamna asta, sunt relativ optimist. (…) Pentru că suntem exceptaţi de la plafon, putem să compensăm cu împrumuturi”, a explicat primarul general. AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati