Nicuşor Dan: Sunt foarte optimist că miercuri o să avem bugetul pe 2024

Primarul general Nicuşor Dan este încrezător că bugetul pentru 2024, respins în şedinţa de vineri a CGMB, va fi adoptat miercuri.

El a precizat că, în cursul zilei de marţi, va avea o discuţie cu reprezentanţii partidelor din CGMB, pe marginea amendamentelor susţinute de către acestea.

„O să avem mâine o foarte lungă discuţie pe buget şi pe amendamentele cu care vin partidele şi eu sunt foarte optimist că miercuri o să avem buget, pentru că nu ne putem juca cu servicii publice, cu salarii, cu funcţionarea activităţii. Eu sunt deschis să avem discuţia pe amendamentele pe care o să le avem în sfârşit mâine dimineaţă şi cred că suntem oameni responsabili”, a afirmat luni primarul general, într-o declaraţie acordată presei.

Nicuşor Dan a subliniat că este important ca bugetul Capitalei să fie aprobat până pe data de 8 martie, astfel încât să fie încasate cotele defalcate din impozitul pe venit.

„Singura chestiune care e importantă în această perioadă e să avem buget înaintea datei de 8 martie, când trebuie să vină sutele de milioane de la impozitele bucureştenilor, care vin prin intermediul Ministerului Finanţelor”, a spus primarul general, potrivit Agerpres.

Bugetul Capitalei pentru 2024 a fost respins, vineri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întrunit în şedinţă extraordinară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati