Nicuşor Dan: Tramvaiele achiziţionate de la Astra Arad vor intra în circulaţie la sfârşitul lui octombrie

Tramvaiele achiziţionate de la Astra Arad vor intra în circulaţie la sfârşitul lui octombrie, cu o întârziere de o lună, a estimat, miercuri, primarul Nicuşor Dan.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că motoarele tramvaielor trebuie să poată dezvolta o putere de 120 de kilowaţi, în condiţii care să le permită o durată lungă de viaţă, conform unei cerinţe din caietul de sarcini şi ofertei pe care Astra Arad a înaintat-o, iar comisia de recepţie trebuie să facă verificări pe această temă, scrie Agerpres.

„Este o întârziere cam de o lună. (…) O parte este din vina noastră, ne asumăm faptul că discuţiile directe nu au pornit mai devreme şi a fost doar un schimb pe hârtie între noi şi Astra Arad. Chiar la ora asta este o întâlnire între comisia de recepţie şi reprezentanţii furnizorului şi ele vor avea loc cu frecvenţă mare până vom ajunge la recepţie. (…) Vom face verificări ca tramvaiele să fie conforme cu oferta şi cu contractul de finanţare cu Uniunea Europeană”, a explicat edilul general al Capitalei.

Nicuşor Dan a subliniat că municipalitatea nu-şi permite să primească tramvaie care sunt sub parametri tehnici solicitaţi în caietul de sarcini. „Avem un contract de finanţare cu Comisia Europeană care este verificat”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati