Nicuşor Dan verifică legalitatea retrocedării către o firmă de avocatură a unui teren din parcul IOR: ”Dacă decizia retrocedării a fost corectă, atunci PMB va face demersurile necesare pentru a expropria acest teren” – VIDEO

0
200
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul Nicuşor Dan anunță că a solicitat o verificare privind legalitatea retrocedării unui teren din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) către o firmă de avocatură.

  • Edilul estimează că în maximum şase săptămâni va exista o analiză finală, iar dacă analiza va releva că decizia retrocedării a fost corectă, atunci PMB va face demersurile necesare pentru a expropria acest teren.

„Am fost în această dimineaţă în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) şi am văzut cu ochii mei cât de dezolant arată zona în care s-au tăiat masiv copacii după retrocedarea terenului”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Edilul general a adăugat că a solicitat verificarea legalităţii dispoziţiei de retrocedare unei firme de avocatură cu care suntem în contract şi estimezează că în maximum şase săptămâni va exista analiza finală.

„Dacă în urma acestei analize se va stabili că decizia retrocedării a fost corectă, vom face demersurile necesare pentru a expropria acest teren”, a completat Dan.

Potrivit primarului general, există două tipuri de sancţiuni pentru distrugerea spaţiului verde.

Astfel, Hotărârea CGMB 304/2009 prevede sancţiuni „relativ mici”, fiind vorba de o amendă de 100 de lei pentru tăierea ilegală a unui copac. Primăria Sectorului 3 a aplicat astfel de amenzi pentru tăierea copacilor din zona retrocedată. Nicuşor Dan a menţionat însă că Legea 24/2007 prevede amenzi mai mari pentru schimbarea destinaţiei un spaţiu verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.