Nicușor Dan vine cu soluția pentru frigul din locuințele bucureștenilor pe timp de iarnă

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a găsit o soluție pentru lipsa de căldură din locuințele bucureștenilor conectați la sistemul de termoficare RADET. Acesta vrea să achiziționeze 20 de mini-centrale pe care să le pornească în mijlocul iernii, conform antena3.ro.

Primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan a anunțat vineri că Termoenergetica a demarat procedura de achiziție pentru 20 de mini-centrale în anumite puncte termice, iar documentația a fost publicată în SEAP.

El vrea să le pună în funcțiune până pe 31 decembrie 2022.

„Căutăm soluții concrete pentru îmbunătățirea calității serviciului de termoficare din Capitală: am demarat proiectul prin care ne propunem să instalăm 20 de mini centrale în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți.

Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6. De aceste mini centrale vor beneficia un număr de 357 de blocuri, respectiv cele arondate celor 20 de puncte termice identificate.
Valoarea estimată a achiziției este de 20.668.371,53 lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00. Echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022 – 2023, documentația de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcțiune a tuturor capacităților modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022”, încheie Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati