Nicuşor Dan: Voi ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI. Agenţia îmi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI, acuzând Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

”Faţă de comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate, precizez următoarele: Voi ataca în instanţă în termenul legal Raportul Agenţiei. Agenţia imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii”, anunţă primarul Capitalei.

El precizează că pe perioada de vacanţă a funcţiei de director al unor instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, a exercitat faţă de aceste instituţii atribuţiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ): “Primarul conduce instituţiile publice de interes local, precum şi serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcţia de director în aceste instituţii şi fără a fi retribuit.

Primarul mai spune că ”sancţiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului Bucureşti, nu persoanei fizice Nicuşor Dan, fapt confirmat de instanţă”.

”Solicit Agenţiei Naţionale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”, cere Nicuşor Dan pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati