Nicușor Dan vrea o nouă grădină zoologică în București

Nicușor Dan vrea o nouă grădină zoologică în București. Pentru acest lucru, primarul general al Capitalei are în plan să ceară de la Ministerul Apărării terenul din spatele Stadionului Ghencea.

Nicușor Dan a promis, în campania electorală, că va face o pădure urbană pe acel teren, doar că planurile s-au schimbat între timp, iar acum vrea să facă o grădină zoologică pe o suprafață de 60 de hectare.

”Aici este o solicitare pe care am făcut-o Ministerului Apărării. Vrem să cumulăm două proiecte. Există un proiect mai vechi al Primăriei, pe care nu-l susțin, dar care a fost făcut la un nivel de detaliu, care prevedea o grădină zoologică de aproximativ șaizeci de hectare, care să fie vizavi de actuala locație a Grădinii Zoologice, în Pădurea Băneasa. Asta ar fi presupus o defrișare consistentă pe care nu o susțin. În schimb, proiectul ăsta, așa cum este, își găsește locul pe terenul viran din spatele Stadionului Ghencea. Pentru asta însă, trebuie să avem acordul proprietarului terenului, care este Ministerul Apărării”, a explicat Nicușor Dan pentru HotNews.ro, conform România TV.

Nicușor Dan vrea să cupleze proiectul cu un altul de infrastructură rutieră, o străpungere între strada Brașov și Șoseaua Alexandriei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati