Nicuşor Dan vrea să trimită la Zoo toate păsările exotice din parcurile Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, vrea să transfere păsările exotice din parcurile Bucureștiului către grădini zoologice.

Este vorba despre păsările aflate în gestiunea Administrației Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB).

Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 27 aprilie, scrie spotmedia.ro care citează Agerpres.

„Se aprobă transferul tuturor păsărilor exotice aflate în gestiunea ALPAB, cu titlu gratuit, către Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti, precum şi către alte grădini zoologice sau rezervaţii aparţinând altor UAT-uri, asociaţii şi organizaţii pentru protecţia animalelor din Romania, în măsură de a le asigura bunăstarea şi serviciile veterinare obligatorii prin lege (…)

Transferul se va face în baza unui protocol încheiat între ALPAB cu fiecare instituţie sau organizaţie care preia un număr de păsări exotice din gestiunea ALPAB. Cheltuielile cu transportul, evaluarea stării de sănătate şi carantinarea revin în sarcina unităţii primitoare”, prevede proiectul de hotărâre.

Acesta a fost înaintat de consilierul general USR Manuela Mureşan.

ALPAB avea în gestiune, pe 26 februarie 2021, 38 de păsări exotice. Acestea au fost achiziţionate în baza unei hotărâri de Consiliu General din 2004, dintr-un număr de 245 de exemplare înregistrate în 2013.

ALPAB nu are un departament specializat care să aibă ca rol îngrijirea păsărilor exotice. Pentru salvarea şi asigurarea bunăstării ultimelor exemplare de păsări exotice rămase se impune transferul lor, a susținut consilierul USR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati