Nikolaj Znaider revine la Festivalul Enescu 2021 în locul violonistului Joshua Bell

Violonistul Joshua Bell a fost forţat să-şi anuleze participarea la concertul din cadrul Festivalului Internaţional George Enescu programat pentru data de 7 septembrie, pe care urma să îl susţină împreună cu Academy of St Martin in the Fields, din motive medicale.

Concertul Academy of St Martin in the Fields din 7 septembrie va avea loc în continuare, iar dirijor şi solist va fi marele violonist Nikolaj Znaider, care revine la Festivalul Enescu pentru a treia oară. Programul serii va păstra două din cele trei lucrări prevăzute iniţial – Mendelssohn, Uvertura Visul unei nopţi de vară şi Bizet, Simfonia in do major.

Singura schimbare va fi Concertul nr. 1 în sol minor op. 26 de Bruch, la care Znaider va fi solistul, în locul concertului în la minor pentru vioară şi Orchestră de Dvorak.

Atât ansamblul, cât şi organizatorii Festivalului, îi sunt recunoscători pentru că faptul că Nikolaj Znaider a acceptat propunerea într-un moment atât de dificil, într-un timp atât de scurt.

Nicolaj Znaider este unul dintre cei mai buni violonişti ai momentului. Acesta se remarcă atât ca solist, cât şi ca dirijor şi instrumentist de muzică de cameră. Din septembrie 2021, va fi director muzical al Orchestrei Naţionale din Lyon. Este un dirijor invitat frecvent de către cele mai mai importante orchestre din lume, precum Orchestra Simfonică din Chicago, Orchestra din Cleveland, Orchestra Simfonică din Montreal sau Orchestra Filarmonică Regală din Stockholm.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati