Ninge în București! Se va depune strat de zăpadă de 10 cm în Capitală, spune ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București. Va ninge puternic în Capitală și se va depune strat de zăpadă.

Potrivit ANM, precipitaţiile sub formă de ninsoare vor fi prezente în Bucureşti, începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, iar valorile termice maxime vor scădea cu 11 grade de la o zi la alta, notează Agerpres.

Astfel, în intervalul 19 ianuarie, ora 10:00 – 20 ianuarie, ora 8:00, valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei. În acest context, valorile maxime se vor situa în jurul valorii de 13 grade, iar cele minime ajung la zero grade, până la un grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când vor fi precipitaţii.

Vor fi ploi, care din a doua parte a nopţii, se vor transforma în ninsoare. Cantităţile de precipitaţii vor fi de 15 – 20 l/mp şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6 – 7 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârşitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

Totodată, pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 8:00 – 17:00, se vor semnala înnorări şi va continua să ningă, astfel că, până la sfârşitul intervalului, grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40 – 45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de cel mult două grade.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati