Noaptea Muzeelor 2022. Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile

Noaptea muzeelor a început cu aglomeratie în întreaga ţară. A fost seara în care oamenii au respirat cultură, fie că e vorba e muzee ori alte instituţii de artă. Pentru că intrarea a fost gratuită peste tot, oamenii au așteptat chiar şi cu orele în unele părţi, pentru a vedea comorile din spatele uşilor închise, potrivit antena3.ro.

După doi ani de pandemie, peste 170 de muzee, galerii şi grădini de artă, castele, palate, cetăţi, mori, institute şi centre culturale din toată ţara și-au descis sambata seara porţile in cea de a 18-a ediţie de Noaptea Muzeelor, eveniment organizat în toată Europa.

Zeci de mii de oameni au vizitat muzeele şi alte instituţii de cultură în sera în care toate au porţile au fost deschise şi nu a fost impus niciun tarif de intrare.

Muzeul Antipa este în top când vine vorba de numărul mare de vizitatori. Şi nu-i puţin lucru, în condiţiile în care numai în Bucureşti au fost deschise 64 de muzee, iar, în întreaga ţară, 87 de oraşe au pregătit surprize la galerii de artă, case memoriale ori muzee.

Peste tot în ţară, organizatorii au înţeles că istoria trebuie să prindă viaţă ca să stârnească interestul oamenilor.

Aglomeraţie la Muzeul Antipa şi Muzeul Național de Istorie a României din Bucureşti

În Capitală, principalele puncte de atracţie au fost Muzeul Antipa şi cel de Istorie.

Ca în fiecare an, oamenii au venit din timp să prindă un loc la Muzeul Antipa.

În Bucureşti, Noaptea Muzeelor din acest an a inclus peste 60 de obiective care au putut fi vizitate gratuit.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati