Noaptea Muzeelor 2023. Mii de oameni au așteptat la cozi în fața instituțiilor culturale din București și din țară

0
223

Aproximativ 300 de instituții culturale din toată țara și-au deschis porțile pentru „Noaptea Muzeelor”. Oamenii au profitat că intrarea a fost gratuită și au așteptat la cozi imense, chiar și câteva zeci de minute, potrivit stirileprotv.ro.

În București, Sibiu sau Iași, vizitatorii au avut parte și de surprize.

Cozile în fața instituțiilor culturale s-au întins în unele locuri pe sute de metri. În Capitală, au fost înregistrate și premiere. Muzeul Fotbalului a fost deschis pentru prima oară, până noaptea târziu, în cadrul acestui eveniment.

Vizitatorii muzeului pot admira echipamentele marilor legende ale fotbalului din intreaga lume, iar pentru o perioadă limitată de timp manușile lui Duckadam, care a fost gazda acestei nopți.

La Opera Națională din București, a fost organizat un tur ghidat prin toată clădirea. Desigur, nu au lipsit nici spectacolele memorabile.

La Timișoara, una dintre principalele atracții a fost Curtea Bastionului Theresia, unde localnicii și turiștii au privit fascinați jongleriile cu foc.

La Sibiu, au fost deschise 7 muzee, dar și turnurile din centrul istoric al orașului, sinagoga și câteva spații expoziționale. Mulți au preferat să se relaxeze în aer liber și s-au oprit la Muzeul Astra.

Și la Brașov au fost organizate peste 30 de evenimente și expoziții, iar oamenii au stat la cozi chiar și câte o oră. Cât au așteptat la rând, au putut urmări reprezentațiile care s-au desfăsurat în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.