Noaptea Muzeelor 2023: Muzeul Naţional Cotroceni va putea fi vizitat gratuit fără programare prealabilă

Muzeul Naţional Cotroceni va putea fi vizitat gratuit, sâmbătă, fără programare prealabilă, cu prilejul celei de-a XIX-a ediţii a Nopţii Muzeelor.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Naţional Cotroceni, începând cu ora 14,00, se va putea vizita etajul I, unde se află saloanele regale: Holul de Onoare, Sufrageria Germană, Salonul de Vânătoare, Salonul Florilor, Biblioteca Regelui Ferdinand, Salonul Cerchez şi Sufrageria Regală Cotroceni.

În Salonul Cerchez va putea fi vizitată şi micro-expoziţia documentară temporară „Centenarul Constituţiei României Mari (1923 – 2023)”, care marchează 100 de la adoptarea unui document crucial pentru România, ce a reprezentat o expresie a voinţei politice a tuturor românilor, un act reformator care a pus bazele democraţiei în ţara noastră.

Totodată, va fi vernisată o expoziţie inedită de desen şi holografie VR realizată de artista Ioana Pioaru – „Oraşul, o dispariţie”, ale cărei lucrări vor fi expuse pe holul Salonului Cerchez. Este o viziune despre identitate urbană, o meditaţie asupra devenirii contemporane a oraşului Bucureşti, marcat de timp şi de intervenţia oamenilor, se explică în comunicat.

Vor mai fi deschise pentru public şi Spaţiile Medievale, care găzduiesc Salonul Artelor Decorative 2023, o expoziţie anuală organizată de Muzeul Naţional Cotroceni, curatoriată de Cosmin Năsui şi Georgiana Cozma, care oferă, pe lângă secţiunile deja consacrate, un focus expoziţional special – Artele decorative din Republica Moldova, realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău, şi, în premieră, o capsulă expoziţională cu lucrări de artă ce aparţin colecţiilor din patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, dar pe care publicul nu le poate admira în expoziţia permanentă.

Accesul se face gratuit, fără programare prealabilă, în intervalul 14,00 – 20,00 (ora de intrare a ultimului vizitator), doar în baza prezentării unui act de identitate în original – carte de identitate sau paşaport.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati