Noi acțiuni de control în județul Ilfov pentru verificarea repectării regulilor din starea de alertă

0
213

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, reprezentanţii Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov, acţionează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorităţi în contextul stării de alertă.

La acţiunile de sâmbătă, 108 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au desfăşurat activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară în zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

În cadrul acţiunilor de control, au fost verificate 216 societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 87 de mijloace de transport persoane de pe raza judeţului Ilfov, fiind totodată identificate 102 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală sau măsurile privind carantina.

În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii IPJ Ilfov au aplicat 102 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau a măsurilor privind carantina, cu amenzi în valoare de 2.900 lei.

În cadrul acţiunilor au loc permanent şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, la obligativitatea respectării interdicţiilor impuse prin starea de alertă şi, de asemenea, în vederea descurajării faptelor de natură contravenţională.

Datele furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov duminică sunt următoarele:

Situaţia epidemiologică înregistrată la nivelul judeţului:

Număr total de teste efectuate până în prezent: 89.119;

Număr de cazuri confirmate COVID-19 până în prezent: 49.845;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 45.549;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 505;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare instituţionalizată, la zi: 0;

Număr de persoane aflate în carantină la domiciliu, la zi: 2.331;

Număr de persoane în carantină instituţionalizată, la zi: 1;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate: 40;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov: 64, dintre care 14 la ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.