Noi cazuri de coronavirus în școli și grădinițe din Sectorul 4

0
92

Primăria Sectorului 4 a dispus din nou, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a întregii clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Ion Creangă”, după ce în cursul zilei de miercuri au fost înregistrate trei noi cazuri confirmate de infecţie cu SARS-COV 2 în rândul elevilor..

Tot trei cazuri de persoane confirmate pozitiv la testele SARS-COV 2 au fost descoperite şi la Colegiul Naţional „Octav Onicescu” (trei cadre didactice), însă în privinţa acestei unităţi de învăţământ, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti va finaliza ancheta epidemiologică, iar în funcţie de rezultatele acesteia, urmează a fi stabilite măsurile ce se impun.

Totodată, în afara cazurilor menţionate mai sus, au fost confirmate cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV2 în rândul elevilor, al cadrelor didactice şi al personalului auxiliar şi în următoarele unităţi de învăţământ, în care s-au dispus, de asemenea, măsuri de dezinfecţie:

– Grădiniţa „Ciupercuţa” – un cadru didactic

– Şcoala Gimnazială nr. 119 – un elev

– Şcoala Gimnazială nr. 129 – un elev

– Şcoala Gimnazială nr. 133 – un elev

– Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”- un elev

– Grădiniţa nr. 4 – un îngrijitor

Măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.