Noi condiții pentru decontarea cazării și hranei pentru refugiații ucraineni

Guvernul a aprobat miercuri actul normativ care modifică legislaţia privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară pentru ucrainenii proveniţi din zona conflictului armat.

Astfel, sunt prevăzute modificări ale cuantumului sumelor forfetare, precum şi condiţiile şi mecanismul de acordare a acestora.

Cuantumul sumei forfetare, se va acorda în mod diferenţiat, astfel:

  • În primele 4 luni consecutive, suma va fi compusă din acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferenţiat, respectiv de 750 lei/lună pentru persoana singură şi 2.000 lei/lună pentru o familie, precum şi dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de hrană în cuantum de 600 lei/ lună pentru fiecare persoană.
  • Începând cu a 5-a lună până la finele anului 2023, suma forfetară va fi compusă dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferenţiat, respectiv de 750 lei/ lună pentru persoana singură şi 2000 lei/lună pentru o familie.

Condiţiile de acordare a acestor sume forfetare se modifică, astfel că pentru prima lună, singura condiţie impusă este ca străinul să fie beneficiar al protecţiei temporare, potrivit spotmedia.ro.

Pentru următoarele 3 luni, solicitantul şi membrii familiei acestuia care îndeplinesc condiţiile pentru a fi încadraţi în muncă pe teritoriul României trebuie să fie înregistraţi la una din agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă sau a Municipiului Bucureşti sau, după caz, să fie încadraţi în muncă pe teritoriul României și să aibă înscrişi copiii minori care îndeplinesc condiţiile pentru a frecventa o formă de învăţământ preuniversitar.

Începând cu a 5-a lună până la finalul anului 2023, solicitantul şi membrii de familie ai acestuia trebuie să fie încadraţi în muncă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati