Noi controale ale autorităților din Ilfov, în contextul COVID-19, s-au lăsat cu amenzi de peste 24.000 lei

0
424
sursa foto: Facebook - Politia Romana

Echipele mixte de control formate din reprezentanţii Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov au continuat în data de 7 noiembrieacţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul misiunilor derulate în ultimele 24 de ore sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, 108 poliţişti, alături de 79 de efective reprezentând angajaţi ai altor structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi poliţişti locali, au verificat în sistem integrat 354 de societăţi comerciale pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov şi au legitimat 1.124 de persoane, cu privire la respectarea interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate 491 de mijloace de transport persoane.

În contextul acţiunilor desfăşurate, pentru abaterile constatate au fost aplicate 360 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum total de 24.500 lei, dintre care:

354 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, ori pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea sau pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, cu amenzi în valoare de 17.500 lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali;

2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul HG nr. 857/2011, aplicate de către DSP Ilfov;

1 sancţiune contravenţională în temeiul Legii nr. 307/2006 cu amendă în valoare de 5.000 lei, aplicată de către ISU Bucureşti-Ilfov;

3 sancţiuni contravenţionale în temeiul HG nr. 537/2007 cu amenzi în valoare de 2.000 lei, aplicate de către ISU Bucureşti-Ilfov.

Verificările vor continua la nivelul judeţului Ilfov şi vor viza condiţiile în care se desfăşoară transportul în comun, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, respectarea de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse prin legislaţia în vigoare, dar şi protejarea cetăţenilor faţă de practicile comerciale ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.