Noi controale ale autorităților din Ilfov, în contextul evoluției epidemiei COVID-19

0
563
politia
sursa foto: Facebook - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Pe fondul numărului crescut de infectări cu virusul SARS-CoV-2, acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă desfăşurate la nivelul judeţului Ilfov au continuat și sâmbătă.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, misiunile au fost executate de 156 de poliţişti, alături de 81 de efective reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, ISU Bucureşti-Ilfov, Poliţia Locală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

Forţele de ordine au verificat în sistem integrat 227 de societăţi comerciale şi au legitimat peste 2.163 de persoane pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov, cu privire la respectarea interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate peste 261 de mijloace de transport persoane.

În contextul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în temeiul Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum total de 28.300 lei.

Verificările vor continua la nivelul judeţului Ilfov şi vor viza condiţiile în care se desfăşoară transportul în comun, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, respectarea de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse prin legislaţia în vigoare, dar şi protejarea cetăţenilor faţă de practicile comerciale ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.