Noi controale ale autorităților din Ilfov pentru verificarea respectării măsurilor şi interdicţiilor impuse din cauza COVD-19

0
125
politia

Conform raportării Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, în cadrul misiunilor derulate în cursul zilei 3 februarie, 116 poliţişti împreună cu 73 de efective reprezentând poliţişti locali şi membri ai Grupei de coordonare a măsurilor de combatere COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov, au verificat în sistem integrat 288 de societăţi comerciale şi 186 de mijloace de transport persoane pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

De asemenea, au fost legitimate 1.283 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

În contextul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 202 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 13.500 lei, dintre care:

– 196 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii şi pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, cu amenzi în valoare de 13.500 lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali;

– 3 sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul Legii nr. 319/2006, aplicate de către ITM Ilfov;

– 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul Legii nr. 53/2003, aplicate de către ITM Ilfov;

– 1 sancţiune contravenţională cu avertisment în temeiul OG nr. 21/1992, aplicată de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov.

În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare. Principalul obiectiv al măsurilor luate este protejarea sănătăţii cetăţenilor, şi nu aplicarea de sancţiuni, dar în situaţiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus în timpul stării de alertă, se vor dispune măsuri de sancţionare atât a persoanelor fizice, cât şi juridice, inclusiv de suspendare a activităţii unor operatori economici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.