Noi imagini cu Pasajul Domnești, de pe Centura Capitalei. În ce stadiu este construcția – FOTO

0
229

La Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei se lucrează în prezent pe toate zonele, anunță reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunță că cel mai important pasaj de pe Centura Bucureștiului este tot mai aproape de finalizare.

Potrivit lui Scrioșteanu, acesta este stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești:

  • S-au folosit peste 100.000 de tone de agregate, dintre cele 220.000 necesare realizării rampelor pasajului.
  • S-a finalizat turnarea betonului aferent plăcii de suprabetonare și pe segmentul de Sud-Vest al girației suspendate.
  • S-au montat predalele și a început realizarea armăturilor și pe următoarele două segmente dintre cele 6 ale girației suspendate. Cele două segmente supratraversează Centura Bucureștiului.
  • Continuă așternerea straturilor suport pe zona rampei de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești.

  • Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum și la rampa de coborâre spre București. Se lucrează la montarea acestora și la rampa de coborâre spre Chiajna, precum și la rampa de urcare dinspre București. Continuă realizarea grinzii de parapet la rampa de coborâre spre Chiajna.
  • A început realizarea trotuarelor aferente drumurilor colectoare dinspre Domnești.
  • Se lucrează la relocarea celorlalte rețele de utilități, precum și la realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

Pasajul costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei, scrie Gandul.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent mai mai mulți kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.