Noi locuințe de serviciu pentru personalul medical de la spitalale aflate în subordinea PMB

Primarul General, Gabriela Firea, a predat astăzi cheile locuinţelor de serviciu pentru o parte din personalul medical din cele 19 unităţi sanitare administrate prin ASSMB.

Proiectul vizează motivarea specialiştilor de a profesa în spitalele bucureştene, contribuind, alături de alte măsuri luate de municipalitate, la creşterea calităţii actului medical.

„Sunt extrem de bucuroasă că am reuşit, printr-un program în premieră iniţiat de Primăria Capitalei în anul 2018, să fiu martora emoţiilor fireşti pe care le trăiesc la început de drum, în casă nouă, medicii şi personalul sanitar care se chinuiau de ani de zile cu chirii foarte mari.

Am achiziţionat aproape 200 de locuinţe, cu 1 sau mai multe camere, în funcţie de solicitările spitalelor, şi urmează procedura pentru alte 300. Ne dorim ca pacienţii care vin în spitalele administrate de noi să aibă parte de cele mai bune condiţii, de aceea oferim cadrelor medicale condiţii de muncă în care să poată performa şi venim cu facilităţi care le conving să renunţe la drumul străinătăţii.

S-au mutat deja în astfel de locuinţe 159 de cadre medicale şi continuăm repartiţiile. Cei care au primit astăzi cheile noilor locuinţe sunt de la spitalul Victor Babeş, aflat în linia I în lupta Covid, de la Babeş şi Carol Davila.

În fiecare an, am realizat investiţii consistente pentru cele 19 spitale: construim noi clădiri pentru spitale, extindem secţiile existente, le dotăm cu aparatură de ultimă generaţie şi în continuare sănătatea este o prioritate pentru Primăria Capitalei”, a declarat Firea.

Primăria Capitalei a iniţiat acest proiect la finalul anului 2018, iar primele locuinţe au fost repartizate anul trecut, iar contractul de închiriere cu personalul angajat în unităţile sanitare aflate în administrarea ASSMB este anexă la contractul individual de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati