Noi norme în materie de roaming pentru călătorii din UE: „Roaming la tarife naționale” timp de încă 10 ani

Vineri, 1 iulie 2022, a intrat în vigoare noul regulament îmbunătățit privind roamingul, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta extinde „Roamingul la tarife naționale” până în 2032. Prin intermediul său, călătorii din UE și din SEE pot efectua apeluri, trimite mesaje text și naviga pe internet în străinătate fără taxe suplimentare.

”Încă 10 ani de roaming gratuit în UE. Săptămâna trecută, regulamentul privind roamingul a fost prelungit până în 2032. Europenii vor putea continua să vorbească la telefon și să utilizeze internetul în timp ce călătoresc în interiorul UE, fără costuri suplimentare.”, a scris Comisia Europeană în România pe pagina de Facebook

Noile norme vor aduce, de asemenea, beneficii semnificative pentru întreprinderile și cetățenii din UE, care se vor bucura de o experiență mai bună în materie de roaming, beneficiind de aceeași calitate a serviciilor mobile în străinătate ca și în țara lor de origine.

Noile norme îmbunătățesc, de asemenea, accesul la comunicațiile de urgență în întreaga UE și garantează informații clare cu privire la serviciile care pot face obiectul unor taxe suplimentare.

„Datorită regulamentului nostru privind roamingul, am beneficiat cu toții de avantajele oferite de „Roamingul la tarife naționale”. Atunci când călătorim în UE, putem să efectuăm apeluri, să trimitem mesaje text și să navigăm pe internet fără costuri suplimentare. Acesta este un beneficiu foarte tangibil al pieței noastre unice europene. Prelungirea acestor norme va menține competitivitatea tarifelor aplicate între operatori și va permite consumatorilor să beneficieze în continuare de servicii de roaming gratuite în următorii zece ani.”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

În același timp, Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a afirmat: „Vă amintiți de vremurile când eram nevoiți să dezactivăm datele mobile atunci când călătoream în Europa – pentru a evita o factură masivă de roaming? Ei bine, aceste vremuri au apus. Și intenționăm să menținem acest lucru cel puțin în următorii 10 ani. Vom beneficia de o viteză sporită a internetului mobil și de o mai mare transparență: continuăm să îmbunătățim viața cetățenilor UE.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati