Noi paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii cu COVID-19 în București

Bucureștiul va avea noi paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul Matei Balș și la Spitalul Bagdasar Arseni, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Acesta a spus că la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” nu vor fi duse paturi pentru adulții cu COVID-19, așa cum se vehicula în cursul zilei de joi.

„La Matei Balș se vor operaționaliza încă 20 de paturi de terapie intensivă, vor trebui să fie transferați 7 medici și 30 de asistenți medical. Se va înființa un centru de evaluare pacienți cu SARS-CoV-2.

La Bagdasar Arseni, în următoarele două săptămâni, o nouă unitate de primiri urgențe va fi disponibilă cu 27 de paturi UPU și 27 de paturi de ATI.

La „Grigore Alexandrescu” nu vom aloca adulți. Acolo se vor aloca în 12 paturi ATI copii, în prima fază 10 paturi. Aceasta este situația în acest moment”, a spus Cîțu, potrivit antena3.ro.

Acesta spune că a văzut problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, a atras atenția și suntem este în măsură să atingă cifrele despre care a vorbit, respectiv peste 1.600 de paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii cu COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati