Noi preselecţii pentru „Minisong Sector 6”

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, susţine proiectul muzical „Minisong Sector 6”, unul dintre proiectele culturale ce au luat naştere în anii ’90. „Minisong Sector 6” vine în contextul preocupărilor constante ale instituţiei pentru educaţia şi formarea tinerilor din sector.

O nouă preselecţie va fi organizată pe data de 5 decembrie, de la orele 18,00, în incinta Şcolii nr. 197 din cartierul Drumul Taberei. La preselecţii vor putea participa copii din toate unităţile de învăţământ primar şi gimnazial ale Sectorului 6 şi vor fi făcute de profesori acreditaţi – profesor de muzică – pian şi canto, instructor – chitară şi vioară şi instructor de dans. În urma preselecţiilor din data de 29 noiembrie a.c., au fost selectaţi 30 de copii ce vor beneficia de cursuri gratuite de muzică – pian şi canto.

Proiectul „Minisong Sector 6” se adresează copiilor din toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6 şi are ca scop formarea şi pregătirea copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani în domeniul artelor – muzică şi coregrafie, în cadrul unui nou grup „Minisong Sector 6”. Cursurile de muzică şi coregrafie vor fi oferite copiilor din Sectorul 6 cu titlu GRATUIT.

Cursurile vor avea loc în incinta Şcolii nr. 197, de patru ori pe lună, în zilele de vineri, de la orele 17,00 la 20,00, timp de un an de zile.

Istoria „Minisong” a început în anii ‘ 90, când regretatul artist Ioan Luchian Mihalea, fondator şi conducător al grupului vocal şi al corului de copii „Minisong”, a lansat proiectul în Sectorul 6, în incinta Şcolii nr. 197 din Drumul Taberei, loc în care se desfăşurau şi repetiţiile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati