Noi reguli de parcare în Capitală. Șoferii nu vor mai fi lăsați să parcheze pe trotuare și fiecare loc va fi cu plată

0
776

Șoferii nu vor mai parca gratuit în București, anunță Primăria Capitalei, iar șoferii vor avea interzis să parcheze pe trotuar și să facă grea viața pietonilor. Avertismentul vine la pachet cu o promisiune ambițioasă, triplarea numărului de locuri de parcare de la 12.000 la 36.000. 

Bucureștiul va avea peste 32.000 de locuri publice de parcare până la finalul anului viitor, susține Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei.

„Astăzi exploatăm maxim 12.000 de parcări publice, împărțite pe 3 zone. Este regretabil și rușinos cum au fost exploatate, ele generează acum venituri de 60.000 lei/zi. Gradul de ocupare este sub 20%. Ne-am propus să triplăm numărul de parcări cu plată în următorii 2 ani. Se avizează noi locuri de parcare în fiecare zi. Trebuie făcută ordine. Vom elibera trotuarele de mașini. Nu vom permite ca mașinile să parcheze pe trotuare”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Personalul care încasează acum taxa în parcările primăriei va fi scos, totul urmând să fie digitalizat.

Vor fi montate camere de filmat sau bariere

Municipalitatea promite că toate locurile de parcare din oraş vor fi marcate astfel încât toţi şoferii să plătească. Pentru ca șoferii să nu fenteze regulile, vor fi montate camere de filmat şi/ sau bariere, mai spune edilul. Viceprimarul spune că noile amenajări vor aduce municipalității încasări de un milion de lei/ zilnic.

Tarifele parcărilor publice din Bucureşti diferă în funcţie de zonă. În zona 0, adică ultracentral, tariful este de 10 lei pe oră. În zona 1 a oraşului – 5 lei pe oră şi 2,5 lei pe oră la periferie. Tarifele se dublează după două ore de staționare.

În București sunt peste 1 milion 4 sute de mii de mașini înmatriculate și 3 sute de mii de locuri de parcare, scrie Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.