Noi restricții discutate în ședința CNSU: Se interzice ieșirea din localitățile cu o rată peste 3 la mie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă discută o listă de noi restricții la nivel național, odată cu prelungirea stării de alertă. Propunerile vor fi înaintate Guvernului și o decizie finală ar urma să fie oficializată în ședința Executivului care începe de la ora 17.00.

Circulația persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori ar putea fi interzisă. De asemenea, acolo unde rata este mai mare de 7 la mie, circulația în afara locuinței va fi restricționată începând cu ora 20:00.

La acestă oră autoritățile discută mai multe propuneri care ar putea fi adoptate în ședința CNSU și transmise spre aprobare Guvernului, scrie Digi24.

Printre aceste decizii se numără interzicerea părăsirii localităților care au o rată de incidență mai mare de 3 la mie. Excepție fac situațiile în care este tranzitată localitatea sau pentru motive justificate cum ar fi în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență medicală.

De asemenea, CNSU ar putea propune ca în localitățile unde incidența depășește rata de 7 la mie să se interzică părăsirea locuinței după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii. La o rată între 3,5 și 7 la mie măsura ar urma să se aplice doar în weekend.

Magazinele se vor închide mai repede în weekend în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mie. Ora propusă este 18:00. Dacă rata este mai mare de 7 la mie, magazinele vor fi închise la ora 18:00 pe tot parcursul săptămânii.

Se vor închide și sălile de fitness.

Când rata infectărilor depășește 4/1000 de locuitori:

  • Carantina de noapte începe de la 20.00 în zilele de Vineri, Sâmbătă și Duminică
  • Magazinele de tip supermarket se închid la ora 18.00 în zilele de Vineri, Sâmbătă și Duminică

Când rata infectărilor depășește 7,5/1000 de locuitori:

  • Carantina de noapte începând de la ora 20.00 se extinde pentru toată săptămâna
  • Magazinele se închid la ora 18.00 în fiecare zi
  • Sălile de fitness se închid
Nu vor fi la fiecare sector decizii separate. Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat. Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţă de CMBSU.

Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov. De aceea acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus, Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”, a afirmat miercuri Alin Stoica.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati