Noi restricții pentru orașul Pantelimon. Se instituie carantina de noapte

Din cauza faptului că în orașul Pantelimon, rata de incidență la 14 zile a ajuns la nivelul de 4.78/1000 locuitori, CJSU a decis instaurarea de noi restricții.

”În orașul Pantelimon rata de incidență cumulată la 14 zile este de 4.78/1000 locuitori. Astfel, începând de astăzi, de la ora 10:00, se vor instaura o serie de noi restricții pentru prevenirea răspândirii infectării cu Sars-Cov-2”, arată Primăria într-un comunicat de presă.

Masca de protecție devine obligatorie în spații aglomerate

În spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. Purtarea măștii de protecție este obligatorie și pe o rază de 50m în jurul unităților de învățământ.

Se instituie carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate

Pentru persoanele care nu sunt vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 sau cele care s-au vaccinat, dar nu au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, se vor aplica în continuare următoarele restricții suplimentare:
  • Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00- 5:00, cu următoarele excepţii: 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐚𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 î𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, inclusiv între locuinţa/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐚𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧ţă 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥ă 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐚𝐦â𝐧𝐚𝐭ă ş𝐢 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭ă 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧ţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐚𝐬ă𝐫𝐢 î𝐧 𝐚𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭ăţ𝐢𝐥𝐨𝐫 ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐚𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐣𝐮𝐬𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
Noile modele de adeverințe și declarații de propria răspundere se pot descărca de aici.
Persoanele mai sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati