Noi sancțiuni date în Sectorul 6 pentru deșeuri abandonate pe domeniul public

Polițiștii locali din Sectorul 6 au depistat sțmbătă doi bărbați care au depozitat pe domeniul public mai multe obiecte de mobilier (fotolii, canapele, mese, scaune etc.).

Ca urmare a verificărilor efectuate în vederea stabilirii identității a rezultat faptul că persoanele în cauză sunt B.T. în vârstă de 37 de ani cu domiciliul pe raza Municipiului București respectiv C.L. în vârstă de 46 de ani cu domiciliul pe raza Județului Prahova iar obiectele de mobilier provin din reamenajarea unei locuințe. Polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Potrivit H.C.G.M.B. nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

Totodată, pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale. Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 021.413.91.15 sau la e-mail: office@urbansa.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati