Nord-estul Bucureștiului a fost afectat de o pană de curent. Nouă avarie la stația Fundeni a Transelectrica

O nouă avarie a avut loc la stația Fundeni a Transelectrica, azi dimineață, ceea ce a lăsat fără energie electrică pentru mai mult de jumătate de oră unii consumatori din nord-estul Bucureștiului.

Ce spune Transelectrica

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în sectorul 2 al Capitalei, marţi dimineaţa, în urma unui incident petrecut la staţia de transformare Fundeni, au declarat, reprezentanţii Transelectrica.

„Incidentul a avut loc la ora 11:14, iar, până la ora 11:40, toţi consumatorii au fost realimentaţi. Este vorba despre un incident care a avut loc la staţia Fundeni, ale cărui cauze sunt acum în analiză”, au precizat reprezentanţii transportatorului de energie.

Aceştia au menţionat că până acum nu se cunoaşte cu exactitate numărul consumatorilor afectaţi.

Staţia Fundeni alimentează partea de est şi de nord-est a Capitalei.

În luna noiembrie 2020, o avarie la aceeaşi staţie, Fundeni, a dus la o pană de curent care a afectat 100.000 de locuitori ai Capitalei.

Această staţie a fost retehnologizată în perioada 2005-2007, echipamentele primare au o durată de 25 de ani, iar cele secundare 10-12 ani. „Avem în vedere extinderea şi modernizarea staţiei Fundeni, prin înlocuirea echipamentelor secundare”, a declarat, în noiembrie, Marius Viorel Stanciu, membru al directoratului Transelectrica, potrivit Agerpres.

El a precizat că Transelectrica a iniţiat această procedură de înlocuire a echipamentelor secundare, însă de doi ani de zile procesul este blocat din cauza procedurilor de achiziţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati