„Norma”, „Corsarul” şi „Aida”, în această săptămână pe scena Operei Naţionale Bucureşti

„Norma” de V. Bellini, „Corsarul” de A. Charles Adam şi „Aida” de G. Verdi sunt propunerile Operei Naționale Române pentru trei seri printre acorduri muzicale şi coregrafii de poveste.

La 220 de ani de la naşterea compozitorului italian Vincenzo Bellini, Opera Naţională Bucureşti îi dedică reprezentaţia operei „Norma” din 3 noiembrie, ora 18:30, celui care a fost unul din reprezentanţii de seamă ai genului distinct operatic italian, de la începutul secolului al XIX, numit belcanto. Din mai multe puncte de vedere, „Norma” reprezintă situaţia tipică a operei romantice în esenţa ei lirică meridională. Intens melodică, cu o primordialitate a vocalităţii, „Norma” are pagini antologice (printre acestea mai ales Casta Diva) care justifică întru totul aura de legendă ce o înconjoară şi judecata entuziastă a lui Wagner: „Admir la Norma inspiraţia melodică, unită cu un profund realism al pasiunilor cele mai intime; o mare partitură care se adresează inimii, o creaţie de geniu.”

Pentru reprezentaţia închinată lui Bellini, programată pe 3 noiembrie – ora 18:30, publicul spectator va avea ocazia să o asculte pe celebra soprană de renume internaţional Elena Moşuc în rolul titular.

Joi, 4 noiembrie, începând cu ora 18:30, vă aşteptăm la spectacolul de balet „Corsarul” de A. Charles Adam, în regia şi coregrafia lui Vasily Medvedev. În spirit romantic, baletul este o poveste de dragoste dintre un pirat şi o sclavă, iar acţiunea are loc la Adrianopole, la începutul secolului al XIX-lea. Baletul, extrem de solicitant din punct de vedere tehnic şi interpretativ, a avut timp de un deceniu în distribuţie nume mari ale scenei naţionale bucureştene.

Vineri, 5 noiembrie, de la ora 18:30, pe scena Operei Naţionale Bucureşti va avea loc spectacolul cu opera „Aida” de G. Verdi. Spectacolul aduce în faţa publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos, demn de marile montări de operă tradiţionale. Plamen Kartalov şi scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reuşit să recreeze pe scenă cadre de inspiraţie istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acţiunea operei lui Giuseppe Verdi.

Biletele se pot achiziţiona de pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Şi pentru că ne dorim să rămânem sănătoşi, vă invităm să consultaţi regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituţiei în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati