Nou la MNAR – Bilete gratuite şi reduceri pentru noi categorii de public

De la 1 noiembrie 2020, Muzeul Naţional de Artă al României anunţă noutăţi aşteptate de publicul larg, printre care se numără acces gratuit pentru mai multe categorii de public, bilete cu valabilitate extinsă şi abonamente pentru evenimentele organizate de muzeu sau programe de educaţie muzeală şi Masterclass.

Muzeul Naţional de Artă al Românei extinde acordarea de gratuităţi către noi categorii de public. „Am analizat tendinţa de vizitare din ultimii ani şi ţinem cont de ceea ce îşi doresc vizitatorii noştri. În acest sens, ne-am propus să acordăm acces gratuit publicului nostru ţintă. Se vor bucura de gratuitate, pe tot parcursul anului, toţi elevii şi studenţii la arte vizuale (arte plastice şi istoria artei), arhitectură, teatru, film, conservator, dar şi toţi artiştii vizuali, precum şi pensionarii care au activat în domeniul cultural artistic.

„Totodată, încurajăm vizitele la muzeu pentru copii şi acordăm reduceri de 50% pentru adulţii care îi însoţesc şi de 25% pentru grupuri. Nu este uşor să realizăm venituri în această perioadă dificilă, însă considerăm că prin aceste schimbări vom reuşi atragerea publicului larg şi fidelizarea vizitatorilor noştri. Muzeul este al comunităţii, ne dorim să fim aproape de toţi cei care fac parte din mediul artistic şi împreună să contribuim la educarea şi dezvoltarea creativă a tuturor generaţiilor”, a declarat Cristina Verona, manager interimar al MNAR, potrivit unui comunicat de presă.

Persoanele care beneficiază de intrare liberă la MNAR şi la muzeele satelit (Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian, Muzeul Theodor Pallady), conform noii grile tarifare, sunt: preşcolari, elevi etnici români din afara graniţelor ţării – bursieri ai statului român, persoane cu handicap, veterani de război, membri I.C.O.M., I.C.O.M.O.S., angajaţi ai instituţiilor muzeale din România, ai Ministerului Culturii şi ai serviciilor deconcentrate ale acestuia, delegaţii oficiale, copii până la 18 ani în perioada vacanţelor, elevi şi studenţi la arte vizuale (arte plastice şi istoria artei), arhitectură, teatru, film, conservator, artişti vizuali pe baza unui document doveditor, posesori de carduri Euro 26#, cu vârsta de până la 30 de ani, fiecare zi de 26 din fiecare lună, atunci când aceasta nu cade într-o zi când instituţia este închisă pentru public, toate categoriile de public, o zi în fiecare lună (prima zi de miercuri), pensionari care au activat minimum 10 ani în domeniul cultural artistic. De asemenea, rămâne în vigoare „Miercurea gratuită”, programul prin care MNAR oferă intrare liberă tuturor persoanelor în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

De la 1 noiembrie, preţul unui bilet pentru vizitarea unei galerii la MNAR va fi de 20 de lei, iar pentru vizitarea întregului muzeu (Galeria Naţională, Galeria de Artă Europeană şi Spaţiile Istorice ale fostului Palat Regal), biletul combinat va fi de 40 de lei şi va fi valabil 7 zile de la cumpărare.

Lista completă de tarife care vor intra în vigoare de la 1 noiembrie 2020 poate fi consultată pe site-ul instituţiei, www.mnar.arts.ro, la secţiunea tarife.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati