Nouă garnituri de tren, oprite de la funcţionare de ANPC. S-au dat amenzi pentru scaune murdare, grupuri sanitare neigienizate

Nouă garnituri de tren au fost oprite de la funcţionare de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) , la Bucureşti, printre nereguli aflându-se scaunde murdare, grupuri sanitare neigienizate, praf în instalaţiile de aer condiţionat. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 30.000 de lei.

ANPC precizează că a verificat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa.
  • ”Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. S-au aplicat sancţiuni şi sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.
Echipele de control au găsit: podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat (scaune din pluş murdare/pătate; cu tetiere şi cotiere rupte; coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi);  grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf.
  • De asemenea, alte nereguli au fost:  grupuri sanitare dotate cu vase de wc si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator; lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid.
În acest sens, ANPC a dat amenzi de 30.000 de lei şi a oprit de la funcţionare nouă garnituri de tren, până la remedierea deficienţelor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati