BREAKING Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost confirmată în România / Precizările Ministerului Sănătăţii

0
81
sursa foto: www.flickr.com

Noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmată în România. O tânără de 27 de ani din județul Giurgiu este primul caz, a anunțat purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, medicul Cătălin Apostolescu, într-o intervenție telefonică la B1TV

UPDATE 16:30 ”Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvenţiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balş” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte. Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul subliniază că, având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor.

„A fost testată și a fost lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu ar fi călătorit în afara țării. Urmează ca DSP-ul local să facă o anchetă mai amănunțită”, a precizat medicul Cătălin Apostolescu.

„Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă de mai multă vreme în România”, a subliniat acesta.

Medicul a mai spus că, având în vedere că această tulpină a coronavirusului este mai contagioasă, ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri în România.

Până la publicarea știrii, Grupul de Comunicare Strategică nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.