Noul Centru european de competenţe în materie de securitate cibernetică va fi inaugurat, marţi, la Bucureşt

Noul Centru european de competenţe în materie de securitate cibernetică va fi inaugurat, marţi, la Bucureşti, în campusul Universităţii Politehnice, cu participarea prim-ministrului Nicolae Ciucă şi a unor înalţi oficiali europeni, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Potrivit comunicatului, acest centru are ca scop să sprijine inovarea şi politica industrială în domeniul securităţii cibernetice, precum şi să dezvolte şi să coordoneze proiectele UE în materie de securitate cibernetică.

„Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică este responsabil cu gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027), în special cu adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică, precum şi cu gestionarea proiectelor cibernetice din cadrul Programului „Europa digitală” şi al Programului „Orizont Europa””, conform comunicatului.

În plus, el va gestiona proiecte privind centrele de operaţiuni pentru securitate, în cadrul propunerii Comisiei de instituire a unui scut cibernetic european, şi va colabora cu o reţea de centre naţionale de coordonare în scopul creării unui ecosistem pentru inovare şi competitivitate în materie de securitate cibernetică în întreaga UE.

Citat în comunicat, Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, a declarat: „Securitatea cibernetică este o prioritate esenţială, iar protejarea suveranităţii noastre digitale necesită eforturi comune”.

„Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică reuneşte resurse şi experţi de nivel înalt din întreaga UE pentru a dezvolta soluţii inovatoare la ameninţările cibernetice şi pentru a ne spori rezilienţa la atacuri. Lucrând împreună, putem construi o lume digitală mai sigură şi mai securizată pentru toţi europenii.”, a afirmat comisarul european.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati