Noul Cod Rutier va aduce modificări importante în 2023

Un proiect de OUG pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne anunță că vor există schimbări în ceea ce privește Noul Cod Rutier, iar cei care le vor ignora riscă amenzi usturătoare.

Proiectul de ordonanță reglementează, printre altele, posibilitatea și situațiile în care autoritățile competente pot elibera dovezi înlocuitoare pentru permisele de conducere și certificatele de înmatriculare, potrivit evz.ro, citat de B1tv.ro.

Chiar și așa, este strict interzisă deținerea simultană a două permise de conducere, din care unul eliberat de autorităţile altui stat.

Potrivit art. 102 alin 1 pct.8 din o.u.g. nr. 195/2002, aceasta constituie contravenţie și va fi sancționată ca atare, potrivit legii.

Amenzi usturătoare pentru cei care dețin două permise de conducere

Cei care vor fi prinși în posesia a două permise de conducere diferite vor primi amenzi cuprinse între 580 și 2.900 de lei.

Noul Cod Rutier va cuprinde o prevedere care stabilește că „până la eliberarea certificatului de înmatriculare, autoritatea competentă poate elibera o dovadă înlocuitoare a acestuia, care atestă înmatricularea vehiculului, a cărei valabilitate nu poate depăși 30 de zile”, mai scrie sursa citată.

Șoferii care depășesc limitele de viteză ar putea rămâne și fără permis, dar și fără mașini

Șoferii vitezomani ar putea fi aspru sancționați în 2023. Un nou proiect prevede că aceia care vor depăși limitele legale de viteză vor rămâne și fără permis, dar și fără mașini. În plus, aceștia vor avea suspendat și certificatul de înmatriculare.

Aceia care vor avea o viteză cu peste 100 de km peste limita legală admisă vor rămâne pietoni pentru 6 luni, dacă proiectul va trece de Parlamentul României, potrivit antena3.ro.

Acesta a fost depus la Senat, iar în cadrul noii sesiuni parlamentare va fi supus discuției.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati