Noul lider al opoziţiei de stânga din Grecia, Stefanos Kasselakis vrea să recurgă la o mamă surogat

0
210

Noul lider al opoziţiei de stânga din Grecia, Stefanos Kasselakis, a spart un tabu în ţara sa, anunţând că îşi doreşte copii cu partenerul său şi că vrea să recurgă în acest scop la o mamă surogat, relatează AFP.

Kasselakis, primul responsabil politic homosexual declarat care preia conducerea unei formaţiuni politice din Grecia, a fost ales în mod surprinzător luna trecută în fruntea partidului de stânga Syriza, principala formaţiune de opoziţie.

Nou venit pe scena politică greacă, omul de afaceri în vârstă de 35 de ani, fost trader la Goldman Sachs, şi-a prezentat publicului partenerul american, infirmier în medicina de urgenţă, sfidând prejudecăţile într-o ţară în care nu există căsătoria între persoane de acelaşi sex şi în care unii responsabili ai bisericii ortodoxe continuă să-i denigreze pe homosexuali.

„Am vrea să avem doi băieţi, Apollo şi Elias (…) cu ajutorul unei mame surogat”, a declarat Kasselakis joi seara pe canalul Alpha TV. „Avem datoria ca societate să oferim o egalitate completă”, a adăugat el.

Recurgerea la o mamă surogat este legală în Grecia pentru cuplurile heterosexuale, nu însă şi pentru cele gay.

Stefanos Kasselakis a mai spus că speră ca exemplul său să ducă la o „trezire a părinţilor, să înveţe să stea de vorbă cu copiii lor… şi să le respecte voinţa”.

În 2015, când se afla la putere sub conducerea fostului premier Alexis Tsipras, Syriza a deschis accesul cuplurilor homosexuale la uniunea civilă, dar acestea nu au dreptul să se căsătorească sau să adopte. Recent, premierul conservator Kyriakos Mitsotakis şi-a anunţat intenţia de a pune capăt acestei discriminări în următorii ani.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.