Noul ministru al Antreprenoriatului redeschide Programul pentru promovarea exportului – ÎNCHIS de fostul ministru USR Năsui

0
320
Constantin-Daniel Cadariu

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat în cadrul întâlnirii de lucru desfășurate sâmbătă, 8 ianuarie a.c., la Constanța, faptul că în cursul săptămânii viitoare vor fi puse în consultare publică Programul pentru promovarea exportului și Programul de Internaționalizare, programe care a fost puse pe pauză în 2021. 

„Participarea la târgurile internaționale nu trebuie să devină un fenomen de castă, dar trebuie să avem instrumente eficiente ca antreprenorul român să identifice piețe noi de desfacere și să atragă clienți noi, real interesați de bunurile și serviciile disponibile la noi în țară.

Noile acte normative vizează reoperaționalizarea unor programe, dar și eliminarea intermediarilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului. 

Reamintim că anul trecut(2021), fostul ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, USR-istul Claudiu Năsui, a blocat Programul de Promovare a Exporturilor, ceea ce a provocat un val de critici la adresa acestuia, critici venite din partea mai multe organizaţii patronale ale companiilor cu capital românesc care fac export.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu – despre fostul ministru Năsui(USR): Am aici CV-ul profesional al domnului ministru. Acest domn n-a lucrat o zi în economie. A fost analist, pe la bănci, pe la Parlament, dar nu a lucrat o zi în economie. Ori să conduci economia unei ţări fără să ai o minimă experienţă este o gravă eroare în politica de cadre a acestei coaliţii guvernamentale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.