Noul prefect al Capitalei a depus jurământul

Alin-Bogdan Stoica a depus jurământul, joi, în funcţia de prefect al Capitalei în cadrul unei ceremonii la care au participat vicepremierul Dan Barna şi preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, scrie agenția de presă Agerpres.

Alin Stoica este preşedinte al Filialei PLUS Sector 6, de profesie avocat şi are experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora, preciza USR PLUS Bucureşti când l-a propus pentru această funcţie.

„Este un moment emoţionat pentru o parte dintre colegii care au depus astăzi jurământul, pentru că sunt la începutul activităţii în administraţie şi este un pas major (…). Le transmit mesajul pe care l-am transmis şi acum o săptămână celorlalţi prefecţi şi subprefecţi care şi-au început activitatea: acest Guvern este un Guvern al legalităţii şi este un Guvern care-şi propune să aducă în România acele reforme atât de aşteptate şi atât de necesare. Contăm pe dumneavoastră, domnule Alin Stoica, pe colegii din teritoriu ca obiectivele şi programul de guvernare să devină realitate printr-o foarte bună reprezentare a Guvernului la nivelul teritoriului, la nivelul judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor din fiecare judeţ”, a spus Dan Barna la ceremonia de la Prefectura Capitalei.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat online la ceremonie, transmiţând că responsabilitatea celor care vor prelua funcţia de prefect şi subprefect începând de joi este foarte mare.

„Prin depunerea acestui jurământ, vă veţi asuma o mare responsabilitate faţă de România, faţă de cetăţeni şi faţă de Guvernul României. Începând de astăzi, aveţi o datorie importantă, veţi veghea la respectarea legii şi în acelaşi timp veţi acţiona ca liant între comunităţile locale, autorităţi şi Guvernul României”, a subliniat Lucian Bode.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati