Noul site al Muzeului Naţional de Istorie va fi lansat miercuri/ Chatbot-ul Mircea, noutatea platformei

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunţă lansarea noului site al muzeului şi a chatbot-ului Mircea, în cadrul unui eveniment care va avea loc miercuri, începând cu ora 12,00, la sediul instituţiei muzeale.

Potrivit unui comunicat al MNIR, înlocuirea temei şi refacerea designului, o mai bună arhitectură şi accesul rapid la informaţii, navigarea mai uşoară, optimizarea vitezei de încărcare sunt câteva dintre obiectivele care au fost avute în vedere pentru a face utilizarea site-ului plăcută, eficientă, relevantă şi sigură.

„Chatbot-ul Mircea reprezintă o premieră pentru muzeele din România”

  • O noutate a site-ului este chatbot-ul Mircea cu care vizitatorii vor putea interacţiona, permiţând inteligenţei artificiale să răspundă întrebărilor, să ofere informaţii despre personalităţi şi evenimente istorice şi să furnizeze o experienţă personalizată în funcţie de interesele vizitatorilor, transmite MNIR.

„Chatbot-ul Mircea reprezintă o premieră pentru muzeele din România şi sperăm să fie un instrument util pentru vizitatorii noştri din online”, a afirmat dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, manager al MNIR.

Noul site al MNIR a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei Prietenii Muzeului de Istorie a României, fundaţia jucând un rol esenţial în sponsorizarea şi facilitarea implementării acestui proiect, mai precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati