Noul Stadion Ghencea se inaugurează miercuri, 7 iulie, cu meciul de gală Steaua – OFK Belgrad

Noul Stadion Ghencea se inaugurează astăzi, 7 iulie, cu meciul de gală Steaua – OFK Belgrad. Fanii sunt așteptați la stadion începând cu ora 17:00, iar oficialii Stelei le-au pregătit numeroase surprize. 

Steaua București joacă miercuri de la ora 19.00 cu formația OFK Belgrad cu ocazia inaugurării noului Stadion Ghencea. Partida se desfășoară sub semnul cifrei 7, mai multe evenimente ale clubului fiind legate de acest număr.

Militarii vor retrage tricoul cu numărul 7, purtat de Marius Lăcătuș, scrie DigiSport.

Ce reprezintă semnul cifrei 7

Cel mai emoționant moment al serii va fi retragerea tricoului cu numărul 7, în onoarea lui Marius Lăcătuș. Managerul George Ogăraru a explicat cum s-a luat această decizie:

Este un moment foarte important care marchează inaugurarea noului stadion Steaua într-o zi de 7 atât de specifică clubului Steaua. Sunt 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion și 74 de ani de la înființarea Steaua București. Pe 7 mai Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, iar pe 7 iunie este aniversarea clubului.

Retragerea numărului 7 este un moment deosebit în istoria echipei de fotbal și reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Marius Lăcătuș pentru Steaua. Totodată, marcăm 35 de ani de la momentul unic în fotbalul românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Tare ca piatra, iute ca săgeata și indestructibil ca Bruce Willis. Hai în Digi Online să-l vezi pe Bruce, azi de la 21:00, numai pe Digi Life!

Generația Steaua ‘86 reprezintă temelia solidă pe care reconstruim fotbalul la Steaua și vrem să le arătăm toată aprecierea noastră, cu ocazia acestui eveniment”, a declarat George Ogăraru, managerul CSA Steaua, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Lăcătuș va ține și un discurs pe noul stadion, după ce va fi retras oficial tricoul cu numărul 7.

Lăcătuș a câștigat 21 de trofee în tricoul Stelei, printre care și Cupa Campionilor din 1986. Marius Lăcătuș este și golgheterul Stelei în cupele europene, cu 17 goluri marcate. În prezent, tricoul cu numărul 7 îi aparține lui Florin Răsdan, care se află la Steaua din Liga 4.

Peste 15 mii de suporteri, așteptați pe stadion

Arena va fi ocupată în proporție de 50 la sută, peste 15.000 de suporteri fiind așteptați în tribunele noii arene. Oaspeții au anunțat că o parte a componenților galeriei Plava Unija vor ajunge și ei să își susțină favoriții. Tot miercuri, Monetăria Statului va lansa emisiunea medalistică aniversară „35 de ani de la Câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal de către Steaua București”.

Pachetul aniversar este alcătuit din medalie, cutie imitație piele și etui personalizat și poate fi achiziționat la prețul de 497 lei/set pentru medalia din argint și de 196 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati